A Chalanger-katasztrófát is felhasználta új lemezéhez Beyoncé

  1079

  Sokak szerint meggondolatlanul, mások szerint egyenesen érzéketlenül cselekedett Beyoncé Knowles énekesnő, mikor legújabb albumjának egyik dalához az 1986-os Challanger-katasztrófa audióanyagait is felhasználta.

  XO-beyonce

   

  A NASA jelenlegi és korábbi alkalmazottai közül sokan bírálták a lemezen található „XO” című számot, amelynek elején hallható a Challenger űrrepülőgép felrobbanása idején felvett hangüzenet. A dal egyébként egy problémás párkapcsolatról szól.

  A felvételen a NASA Kennedy Űrközpontja akkori közönségkapcsolati vezetőjének, az azóta visszavonult Steve Nesbittnek a hangja hallható, amint az űrrepülőgép műszaki meghibásodásáról beszél. A dalról többek között a Challenger hősi halált halt parancsnoka, Dick Scobee özvegye is azt mondta, hogy nagyon szomorúnak tartja az egészet, s fájó emlékeket idézett fel benne az eset. Elmondása szerint a dalban hallható részlet kifejezetten nagy jelentőséget hordoz, s egy olyan pillanatot jelent, amit sokan azóta sem tudtak teljesen feldolgozni.

  Beyoncé természetesen reagált a vádakra és közölte, nem akart fájdalmat okozni a dallal, éppen ellenkezőleg, tisztelegni akart a katasztrófában elhunytak előtt, s azt is hozzátette, mélyen együtt érez a hősi halált halt asztronauták családjaival és szeretteivel.

  HOZZÁSZÓLÁSOK