Andy Vajna folyamatos kórházi megfigyelés alatt tartják

  499

  Vajna hangulata is megsínyli a tényt, hogy vissza kellett mennie a kórházba, és hogy a gyógyulás nem olyan gyors, mint várták, de ismerősei és szerettei is aggódnak a producerért.

  Szívklinikán fekszik

  Andy Vajna az év elején egy budai szívklinikára került be, miután több korábbi, Amerikában végzett lábműtét komplikációi panaszokat okoztak.

  Vajna akkor még rövid ápolásra számított, és persze a munkát sem hagyta abba, asszisztensei ki-be jártak hozzá a kórterembe, és a TV2 új kinevezett igazgatója, Dirk Gerkens is bement hozzá, hogy mint a csatorna tulajdonosával, egyeztessen.

  a22383d09edda84c7bfde8faffdaaf84

  Korai volt az öröm

  Múlt héten aztán fellélegzett mindenki, amikor Vajnát hazaengedték, de sajnos korai volt az öröm, mert pár nappal később megint visszakerült a klinikára. Úgy tudjuk, a lábán szétnyílt a seb, aminek gyógyulását a producer cukorbetegsége is nehezíti. Úgy volt, hogy a múlt vasárnapot már otthon töltheti, de bent kellett maradnia.

  – Andy nagyon tevékeny, szereti mindenen rajta tartani a szemét, és ebben a sűrű időszakban nem örül, hogy kórházhoz kötött – mondta egy neve elhallgatását kérő ismerőse. – Ez meglátszik a hangulatán is, ami aggasztó, mert a gyors gyógyuláshoz nagyon fontos lenne a jó kedély.

  Betegtársai sem igen látják a folyosón járkálni Vajnát, akit lelkileg is megviselhet a kórházi tartózkodás, ráadásul a lassú sebgyógyulás fájdalmakkal is jár.

  – Én úgy látom, hogy most egy kicsit rosszabb bőrben van, már kevesebbet járkál, és kevesebbet mosolyog – mondta korábban egy kórházi dolgozó. – Nagyon sajnáljuk, mert ez egy igen fájdalmas dolog, arról nem beszélve, hogy az egész kórházi hercehurca lelkileg is nagyon megviselheti.

  f2d2488ed1acdc51058f02244ba2104d

  Érszűkületet is okozhat

  Dr. Kóczán István belgyógyász szerint ha azt vesszük észre, hogy egy seb nem gyógyul rendesen, az a diabétesz egyik tünete lehet. A betegség egyik legveszélyesebb szövődménye az érszűkület.

  – Ilyenkor a vékony ereket eltömítheti a lerakódó cukor, emellett még a sebek lassú gyógyulása miatt a fertőzésveszély is magasabb – hívja fel a figyelmet a szakértő. Hozzátette, személyre szabott inzulinadagolással, illetve diétával kordában lehet tartani a betegséget. A szakember szerint akár amputációra is szükség lehet, de csak a legvégső esetben, ha nem megfelelő kezelés párosul más egyéb betegségekkel, szövődményekkel.

  (forrás: blikk)

  HOZZÁSZÓLÁSOK