Bemutatjuk Sági Szilárd tüneményes ikreit!

  542

  Mióta megszülettek Sági Szilárd ikerfiai, neki sincsen egy üres perce sem. De a sztársztakács ezt egyáltalán nem bánja. Sőt, imádja!

  Sági Szilárd cuki ikerfiai fél évesek lettek. A Hal a tortán sztárja a kicsik születése óta folyamatos örömmámorban él.
  – A barátaim azt mondták, készüljek fel, mert nagyon nehéz az apukáknak az első félév. Tény és való, ez a hat hónap úgy telt el, hogy mindegyik nap egy-egy új kihívást jelentett. Az első időben, ha üvöltöttek a babák, általában tudtuk, hogy valamelyik vagy éhes vagy álmos vagy bekakilt. De most már jön a foguk, és a hiszti is megjelent az életünkben. Ez utóbbit azonban hajlamos vagyok nem észrevenni, inkább ráfogom a fogakra a sírást. Bevallom, egyáltalán nem vagyok egy következetes apuka. Bajban csak akkor vagyok, amikor az egyik baba sír, miközben a másik tökéletesen elvan. Odamegyek, felveszem a sírót, erre a másik is el kezd üvölteni… Mindezek ellenére az apaság minden percét élvezem. Nem is gondoltam volna, hogy ez ennyire fantasztikus dolog! – lelkendezik a kispapa.

  69063_450802.w

  A Sági-ikrek nem csak külsőben, hanem tulajdonságokban is teljesen különböznek egymástól. Szabolcs a nyugodtabb baba, aki csak a kajában nem ismer viccet: amikor éhes, hatalmas torokkal harcolja ki az azonnali etetést. Szilárdnak pedig egész nap jár a keze-lába, ő az aktívabb. Az apuka meg csak győzze az anyukával együtt azt a tempót, amit féléves ikerfiaik diktálnak a számukra…

  – Amióta a babák megvannak, nem igazán tudom, mi az az unalom. De jól van ez így, hiszen fantasztikus átélni nap mint nap az ő létezésüket. Mostanában gyakran hétvégenként is dolgozom, mert különféle rendezvényekre vagyok hivatalos. De ilyenkor is mindig csak azt várom, hogy végre hazaérjek a babákhoz… Hétköznaponta viszont sokat vagyok velük. Élvezem ezeket a napokat, hiszen mind a két fiam mindennap valami újat mutat meg a személyiségéből.
  Január elején csupán egy ultrahang-vizsgálatra érkezett Szilárd és Szilvi a kórházba, ám ott rögtön kiderült: az egyik baba keringési mutatói romlani kezdtek, mivel már nem volt elegendő helye a méhen belül. Azonnal császármetszés következett. Az ikrek végül egészségesen jöttek világra 1940 és 2440 gramm súllyal.

  HOZZÁSZÓLÁSOK