Bodrogi Gyula a jövőbe látott

  569

  A Nemzet Színésze az Echo Tv Arckép című műsorában mesél szombaton este Kadarkai Endrének különleges jóstehetségéről, amire már a főiskolai évek alatt felfigyeltek, s amely a mostani interjú alatt egy meglehetősen nyugtalanító vízió­ban csúcsosodott ki.

  Bodrogi már nem emlékszik az összes jóslatára, de abban teljesen biztos, hogy az ötvenes években szinte az összes akkori osztálytársa jövőjét tisztán látta, s jóslatainak nagy része azóta valóra vált.

  – Van bizonyos mennyiségű whisky, amit ha megiszom, akkor jön egy olyan ihlet, hogy meg tudom mondani, mi lesz – mondta Bodrogi.

  – Sok mindent eltaláltam már életemben. Nem tudom már, mik voltak ezek, de most megjósolom előre, amit egy ideje már pedzegetnek, hogy hamarosan létrejön az Eurá­zsiai Egyesült Nemzetek, amelynek fővárosa Magyarország lesz. Bodrogi barátainak két whisky közt tenyérből jósol, de mint mondja, ez többnyire csak színjáték, bár néha maga is elhiszi, hogy az egyedi vonalakból olvassa ki mások sorsát. Nem úgy, mint egykori osztályfőnöke, Várkonyi Zoltán, aki már a főiskola elvégzésekor nagy jövőt jósolt volna a színésznek – bizonyos feltételekkel.

  13_o_bodrogi_gyula_gybb

  – Várkonyi, amikor végeztünk, mindannyiunkkal elbeszélgetett, nekem azt mondta: magának ha egy kis humora volna, ha megtalálná önmagában ezt, akkor nagy jövője lenne – emlékezett mestere „jóslatára” a Nemzet Színésze. – Ez a mondata mindig bennem volt, egész pályám során.

  Bodrogi Gyula, Kabos László

  Vidékiek Budapesten – kabaré

  (forrás: blikk)

  HOZZÁSZÓLÁSOK