Eszméletlenül vitték kórházba Damu feleségét

  599

  A terhessége alatt alkoholt fogyasztó, lesoványodott kismamának felmondták az idegei a szolgálatot, anyja már a legrosszabbra gondolt, ám később kiderült, a nő ezúttal egyáltalán nem ivott.

  – Tíz percre mentem ki a kapu elé felseperni a járdát, mire visszatértem, a szőnyegeket elcsúszva, a szekrényből mindent kidobálva találtam. Edukám a padlón feküdt, eszméletlenül – elevenítette fel a rémítő pillanatokat Edina édesanyja, Ica (68) néni. – Megijedtem, hogy beindult a szülés, és baj van. Amikor magához tért, nem tudta megmondani, milyen nap van, teljesen zavart volt. Azonnal hívtam a mentőket.

  d8667a0055279057c69cebd3bc69cd1f

  Edinát az ügyeletes kórházba szállították, alapos nőgyógyászati és laborvizsgálat után megállapították, a magzat jól van, az anya pedig nem fogyasztott alkoholt. Mivel Edinának teljes emlékezetkiesése volt, továbbküldték egy másik, fővárosi kórházba.

  – Mindkét helyen vettek vért, az eredmények tökéletesek voltak, egy csepp alkoholt sem találtak Edinám vérében. A bébi állapotát jónak ítélték, ezért visszaküldték az első kórházba, ahol a pszichiáter idegösszeomlást állapított meg. Nem csoda, a lányom retteg, hogy a férje intézetbe küldi a kislányukat – magyarázta Damu anyósa.

  b8d0c7a975c76e232e795e3aa07f2f74

  Edina a húgához költözött

  Edinának pihenésre lenne szüksége, szóba is került, hogy befektetik a kórházba, ám a terhessége miatt sem nyugtatót, sem altatót nem kaphat.

  – Egész napos megfigyelés és vizsgálatok után éjjel hazaküldtek azzal, hogy próbáljak megnyugodni. Már jobban vagyok, de a hétvége kiesett, alig emlékszem valamire. A családtagjaim tíz percre sem mernek egyedül hagyni, félnek, hogy beindul a szülés, így a húgomhoz költöztünk – árulta el a Blikknek Damu felesége, aki egy ideje nem találkozott a férjével. Igaz, a színész szintén tart a találkozástól, hiszen Edina azzal vádolta, terhesen is verte. Damu az utolsó közös időszakukban is csak rokonával mert otthon tartózkodni, hogy legyen tanú: nem bántalmazta feleségét.

  cb5989de68399e96d8e6452cc664c367

  Előbb indulhat el a szülés

  – Nagyon jól tették a kórházban, hogy nem adtak a kismamának semmiféle nyugtatót, altatót – mondta dr. Kóczán István belgyógyász, a Blikk orvos szakértője. – Alkoholistáknak egyébként is csak végszükség esetén szoktak nyugtatót adni. Terhesség esetén a nyugtatók, a szorongásgátlók a placentán keresztül a magzat vérkeringésébe jutnának, ezért nem szabad alkalmazni. A kismama felszökő vérnyomása azonban a magzatra is kihat, így az idegeskedés, idegösszeomlás vetélést vagy koraszülést válthat ki.

  (forrás: blikk)

  HOZZÁSZÓLÁSOK