Fördős Zé: A főzés a nő feladata!

  1137

  Bár a boltok polcai roskadoznak a különböző házias, bio, vega, diétás, hagyományos vagy nemzeti ételeket felvonultató szakácskönyvektől, ám van egy, amit talán tényleg a közönségigény hívott életre. Ebben bízik legalábbis a Konyhafőnök zsűritagja, Fördős Zé, aki közös családi vállalkozásként még egy könyvkiadót is létrehozott, és sokévnyi tévés főzés után kiadta első szakácskönyvét. Gyors kajákkal, brutális fogásokkal, bajnoki reggelikkel, de még csak véletlenül sem pontos grammokkal és kicentizett alapanyagokkal.

  – Édesapám szakács volt, ő is a vállalkozás oszlopos tagja, mint ahogy az öcsém, Peti és a barátnőm, Dóra is. Peti első pillanattól a videós szekciót viszi, a szakácskönyvet ő fotózta. Apu a háttér, a szakmai előkészítés – mondta Zé, akinek gyerekko­rában mégis az édesanyja főztjétől roskadozott az ünnepi asztal. A főzés ugyanis otthon a mai na­pig a nők feladata.

  117133

  – Apu a szakma, anyu a szív a főzésben, ebből a két részből állok össze én is. Talán ezért lehet, hogy a nézők személyesen is kötődnek hozzánk, ha elkészítünk egy ételt, másnap százával kapjuk a fotókat, hogy mások is elkészítették – magyarázta a könyvíró, aki ugyan büszkén vállalja, hogy a gasztroblogger, Havas Dóra a párja és üzlettársa, magánéletükről azonban eddig semmit nem árult el. A Borssal azonban kivételt tett.

  – Egy külföldi közös munka hozott minket össze, 2,5 éve vagyunk együtt, és egyáltalán nem terhes, hogy a magánéletben és a munkában is társak vagyunk. Kreatív munkát végzünk, nem ugyanannál az íróasztalnál dolgozunk – mondta Zé, akinek párja előző kapcsolatából egy 7 és egy 4 éves fiút is hozott a kapcsolatba.

  (forrás: borsonline)

  HOZZÁSZÓLÁSOK