„Friderikusszal nem vagyunk haragban, de ki ő? Nem ismerem.”

  725
  Frizbi , A TV2 csatorna beszélgetõs mûsora. Vitray Tamás

  „Friderikusszal nem vagyunk haragban, de ki ő? Nem ismerem.” Ezt mondta szó szerint a ma már képernyőn még vendégként is ritkán szereplő Vitray, amelyet persze Fridi nem hagyott annyiban. Vagdalkozás helyett azonban frappánsan csak ennyit mondott a lapnak:

  – Ha valaki, én pon­to­san tudom, ki Vitray Tamás. A ha­­­zai televíziózás egyik leg­­ki­­­­­­­e­mel­­­kedőbb, hanem a leg­ki­emel­­kedőbb alakja! Valóságos művésze volt a mi mesterségünknek. Örülök, és hálás vagyok a sorsnak azért, hogy a kortársa lehetek, és sok mindent tőle tanulhattam el.

  Frizbi , A TV2 csatorna beszélgetõs mûsora. Vitray Tamás

  Vitray – vagy ahogy sokan hívják a szakmában: Tanár úr – és Friderikusz harca hosszú évekre nyúlik vissza, pedig anno még közös produkciójuk is volt: a Hoztam egy milliót! című vetélkedőnek Fridi volt a producere, Vitray Tamás pedig a műsorvezetője. Ám ennek ellenére hét évvel ezelőtt a legendás tévés az MTV 50 éves sorozatából már kihagyta a műsorvezetőt, aki ezt lapunknak meg is jegyezte.

  fiderikusz-RAS_ARCHIV_705

  – Vitray lebecsüli a közönségét is, amikor erre a kisszerű lépésre nem ad érdemi magyarázatot. És persze nem mond igazat, hiszen ő is tudja, én is tudom, azért hagyott ki a sorozatból, mert pár hónappal korábban a nálunk dolgozó fiával konfliktusunk támadt, és ő ezt a fiú apjaként – anélkül, hogy megkérdezett volna – így látta megbosszulhatónak. Hát ennyit Vitray objektivitásáról és megkérdőjelezhetetlenségéről – mondta akkor Friderikusz Sándor.

  fiderikusz_musor-RAS_ARCHIV_705

  (forrás: blikk)

  HOZZÁSZÓLÁSOK