Hiba volt meghúzni a ravaszt! Megbánta tettét a lövöldözésbe keveredett zenész

401

Budapest — Lelkileg megviselte Nyári Kálmánt (42), hogy két napot egy rendőrségi fogdán kellett töltenie. A zenész a fiával és az unokaöccsével a múlt szombaton keveredett utcai verekedésbe egy társasággal, és egy gázpisztoly is eldördült.

A Megasztár egykori versenyzője először a Blikknek mesélt arról, mi vezetett a balhéhoz, illetve mi történt azon az éjszakán.

– A történet előzménye, hogy az apósomék felújítják a lakásukat, és megkértek, küldjek mestereket. Ajánlottam egy villanyszerelőt, aki hozott egy festőt is magával. Utóbbi nagyon hanyag, rossz munkát végzett, pedig kapott kétszázezer forintot, amit én szóvá tettem – emlékezett vissza Nyári. – Azt mondta, korrigálja a hibákat. A pénzt megkapta, de az ígéretét nem tartotta be, nem fejezte be a munkát. Ezért összevesztünk, ám végül hagytam, inkább vesszen a pénz is, nem vitázom telefonon tovább ezzel az emberrel. Több mint egy hónapig nem jelentkezett, már örültem, hogy végleg eltűnt. Sajnos, tévedtem.

Múlt szombat este egy társaságnak énekelt Nyári Kálmán, amikor több üzenetet kapott a festőtől. Úgy gondolta, jobb, ha személyesen tisztázzák a helyzetet, ezért találkozót beszéltek meg. A zenész nem egyedül ment, vele tartott fia, ifjabb Nyári Kálmán, illetve az unokaöccse is.

– Amint kiszálltunk, nekünk estek, verekedés alakult ki. Aztán az egyikük elordította magát: hozd a kést! Erre a fiam annyira megijedt, hogy elővette a nála lévő gázpisztolyt, majd rálőtt a festőre – mesélt a részletekről a zenész. – Hiba volt elsütni a fegyvert, de annyi Kálmánka mentségére szól, hogy pánikba esett. Ezért vállaljuk a felelősséget.

A történet ezzel még nem ért véget.

A zenész megbánta amit tett

– A lövés után autóba ültünk és hazatértünk. A rendőrségre másnap mentünk be, ahol mindent elmondtunk őszintén. Ma már tudom, hiba volt nem azonnal odahajtani, de akkor, felfokozott idegállapotban másképpen döntöttem – tette hozzá Kálmán. – A család és a zene az életem, soha nem voltam hasonló szituációban. A kapitányságon korrektül bántak velünk, de szörnyű volt bezárva lenni, hiszen egyikünk sem volt még büntetve.

Mivel az ügyészség nem kezdeményezte Nyáriék letartóztatását, így két nap után kiengedték őket a rácsok mögül.

 Nagyon örülök, hogy az ügyészség is osztotta a védelem álláspontját, és védenceimet szabadon engedték –közölte a Blikk-kel dr. Dezső Antal ügyvéd.

A három férfival szemben garázdaság miatt indult eljárás.

Sztárokkal ünnepelt

Az ismert muzsikus idén ünnepelte pályafutása kezdetének 25. évfordulóját. A jubileumi koncerten olyan szárvendégek léptek fel, mint Bangó Margit (68) és Takács Nikolas (32).

HOZZÁSZÓLÁSOK