Hírességek szólaltak meg a a HIV-fertőzött sztárról!

  605

  A hölgy pár éve tudta meg, hogy beteg, azóta rendszeres orvosi kezelés alatt áll, marékszámra szedi a gyógyszereket, és a szokásosnál is körültekintőbben kell védekeznie szex közben.

  Arra is fény derült, hogy az énekesnőt egy tehetségkutatóból ismerheti a közönség, de a betegjogok miatt továbbra sem hozhatjuk nyilvánosságra az illető személyazonosságát.

  Kíváncsiak voltunk arra, hogy a hazai könnyűzenei szakma krémjének tagjai, akiket egy hétköznapi ember az állandó bulizással, illetve a szabatos szexuális szokásokkal azonosít, mit szólnak a hírhez, és félnek-e.

  Mint kiderült, sokakat megrázott a hír, ám egyáltalán nem ijedtek meg, sőt mint azt név nélkül többen is elmondták nekünk; egytől egyig empátiájukat fejezik ki, még akkor is, ha fogalmuk sincs róla, hogy kiről lehet szó. Három nagy öreg, Nagy Feró, B. Tóth László és Dévényi Tibi bácsi viszont szívesen szólaltak meg az ügyben.

  – Maximum a vécén kaphattam volna el hasonló betegséget – kezdte a Blikknek Feró, – Szerintem jó, hogy erre fény derült. Talán a fiatalabb nemzedék képviselői rádöbbennek arra, hogy fontos odafigyelniük egymásra és magukra is – tette hozzá a Beatrice frontembere.

  316a67e566e4dbb2b034a43b1a893a08

  Dévényi Tibornál kevesen csajoztak intenzívebben a 70-es, 80-as években, de ő akkor bele sem gondolt, hogy esetleg veszélyben van.

  – Fiatalok voltunk, abban az időben nem is hallottunk a HIV-ről, de a „divatos nemi betegségeket” azért próbáltuk elkerülni. Akkoriban a lányok sikítva harcoltak, hogy odajussanak hozzánk. Én mindig azt választottam, aki a legjobban sikoltozott – sztorizott Tibi bá.

  Egy másik dj, B. Tóth László is vadító pasi volt, bomlottak utána is a nők.

  – Az ember sajnos ki van téve kellemetlen betegségeknek. Én szerencsére kimaradtam ezekből, viszont tudok olyat, aki nem. A legrosszabbak egyébként nem is nemi úton terjednek… – mondta a Blikknek a retrodj.

  233e846beaba9490c167da0ebf531e1c

  Csak speciális szűréssel mutatható ki

  A HIV-fertőzés csak speciális szűréssel, a levett vérből mutatható ki. Mivel az antitestek képzéséhez idő kell, ezért a biztos diagnózis a mintavételtől számított 4–12. hét után állapítható meg. A bőr- és nemibeteg gondozókban úgynevezett ELISA-tesztet használnak, ami csak az antitestet mutatja ki. A HIV-szűrést végző intézmények listája megtalálható az interneten, a vizsgálat teljesen anonim, és bejelentkezés sem szükséges.

  (forrás: blikk)

  HOZZÁSZÓLÁSOK