Jakupcsek Gabriella először vallott kirúgásáról

  1220

  Elsőként a Blikknek mesélt érzéseiről.

  Érezte bármilyen előjelét annak, hogy a köztévé nem tart önre igényt a jövőben?

  Jakupcsek Gabriella: Abszolút nem. Hiszen egy sikeres műsort készítettünk a stábbal, éppen az 500. adásra készültünk, és azt gondolom, ha az ember tisztességesen végzi a munkáját, a nézettségi adatok is azt mutatják, hogy jó amit csinál, akkor nincs oka kirúgástól tartani.

  Sőt bevallom, amikor már sokadjára kértek, hogy mielőbb menjek fel az irodába, nem törődve azzal, hogy éppen forgatunk, azt gondoltam, év végi jutalom miatt keresnek. Nem így lett. Bár én vagyok reflektorfényben, ne felejtsük el, hogy 140 kollégát érintett a lépés, ennyi család életét befolyásolta.

  Ilyenkor az ember szeretne egy választ a miértre, megkapta?

  Jakupcsek: Nem. Teljesen abszurd helyzet volt az egész. Szerintem ők sem annak szánták, ami lett belőle. Teljesen felesleges kockázatvállalás volt. Nem ért ennyit ez az egész.

  Felmerült, hogy befejezi a forgatást?

  Jakupcsek: Számomra nem volt kérdés. A stáb pedig olyan leforrázottan állt, hogy ott senki meg nem kérdezte, hogyan tovább. Mérhetetlen fájdalom volt bennem. Majd felhívtam a férjemet, ő épp külföldön síelt a gyerekünkkel, aki éppen akkor nyerte meg a síversenyt, amikor én a férjem fülébe üvöltöttem: Képzeld, kirúgtak! Abszurd helyzet volt. Miközben a lányom síel, a férjem egyik kezében a videokamera a másikban a telefon és ő alig hitte el, amit én a telefonba mondok neki.

  6a7c2c627fc7674c0398e460f6f5efb4

  Sírt?

  Jakupcsek: Elérzékenyülős ember vagyok, de abban a pillanatban viszont nem tudtam elérzékenyülni. Egy könny­csepp sem csordult ki a szememen sem akkor, sem azóta. Másfajta szomorúság vagy keserűség volt. Inkább olyan, mint amikor nagyon mellbe vágnak. Ennek persze nagy előnye, hogy ilyen helyzetben tudok gondolkozni. Olyan volt, mintha kijózanítottak volna, és a helyére került volna az agyam.

  Megalázónak találta a helyzetet?

  Jakupcsek: Nagyon. És ez a leginkább fájó az egészben. Mert közel 30 éves pályafutásom alatt volt már, hogy egy műsor megszűnt vagy nélkülem ment tovább. Ez része ennek a szakmának, fel kell rá készülni. De a méltatlanságot nem lehet megmagyarázni, és ha nem értünk valamit az a legborzasztóbb, legbutább érzés.

  Az igaz, hogy alig pár órával később szerette volna a vezetőség semmissé tenni az egészet?

  Jakupcsek: Erről már sok dolog kiszivárgott, nem szeretném tovább ragozni. Az elmúlt két hónapban is azért hallgattam, mert én szerettem volna korrektül lezárni az elmúlt három évet.

  53932c36454841594909e05fe3770e0c

  Csiszár Jenővel való barátságát befolyásolta a kirúgása?

  Jakupcsek: Jenő nehéz helyzetbe került, de mivel annyira kerüli a nyilvánosságot, hogy ha bármit mondanék ezzel kapcsolatban, rossz helyzetbe hoznám. Ezt nem akarom.

  Mivel foglalkozott az elmúlt két hónapban? Hogyan viseli a munkanélküliséget?

  Jakupcsek: Bár hetekig nem találtam a helyem, aztán elkezdtem a saját ritmusomban élni, és ezt nagyon élvezem. Rájöttem, hogy három éve nem akkor eszem, alszom, fekszem, amikor akarok. És ez most csodálatos dolog. Nem azt mondom, hogy korábban rossz volt, csak más volt az időbeosztásom. De azért az ember mégiscsak egy szabad lény, a jót pedig nagyon könnyű megszokni.

  Most iskolába viszem a lányomat és érte megyek. Van időm beszélgetni a barátaimmal, utazni a hétvégeken. A kirúgást követően egyébként elutaztam gyorsan szabadságra a világ másik végére. A másik hat hétben pedig iszonyatosan beteg voltam. Elkaptam egy borzalmas tüdőgyulladást, most kezdek újra egyenesbe kerülni. Valószínűleg ez sem véletlen, hiszen az elmúlt három évben még egy nátha sem kapott el. Valahol ez a három év most túlcsordult, és utat tört magának. Nagyon sokan megkerestek új ötletekkel, ezért rengeteg találkozóm van.

  b770383b477c87caf2d30186b791c752

  Vannak már tervei a jövőre nézve?

  Jakupcsek: Hosszútávú terv van, de a nekem megfelelő feladatra érdemes várni. Szeretnék egy pici időt engedni magamnak, hogy körbenézzek. Meghallgatok mindenkit, számos ajánlatot kapok, bár a sajtóban megjelenők többsége találgatás. Nagyon megtisztelő és borzasztó jó érzés, hogy ennyien gondolnak rám, de meg kell találnom azt, amit szívesen is csinálnék és amiben úgy érzem, hogy szakmailag örömömet lelem.

  Soha nem lettem volna a Magyar Televíziónál, ha nem indul el a Ridikül meg a Magyarország, szeretlek! Azért lettem köztévés, mert ez a két műsor elindult, és nekem le kellett szerződnöm a köztévével. Nem csatornaelköteleződéseim voltak, hanem munka és feladat. A jövőben is így lesz.

  Szerették a nézők a műsorait

  Jakupcsek Gabriella három éven keresztül dolgozott az MTVA-nal. A Ridiküllel együtt a Magyarország, szeretlek! című játékból is mennie kellett, és Csiszár Jenőt is leváltották. Helyükre Tatár Csilla és Harsányi Levente párosa került, akiket a kommentekből ítélve nem igazán kedvelnek a nézők.

  (forrás: blikk)

  HOZZÁSZÓLÁSOK