Kovács Kati kiakadt Tóth Gabira? – Videó

  2015

  A legtöbb legenda szívesen veszi, ha valamelyik slágere felcsendül a Sztárban sztár stúdiójában, és készségesen segít, hogy a fiatalabb korosztály minél hitelesebben adhassa elő sokak kedvenc dalát, Kovács Kati és Tóth Gabi esetében ez valahogy mégis máshogy alakult.

  116560

  A TV2 hiába szerette volna, nem tudta összehozni a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas művészt a műsor versenyzőjével. Tóth Gabi emlékezeteset énekelt múlt vasárnap, a stúdióban állva tapsoltak, többen elsírták magukat, Liptai Claudiát és Wolf Katit is elvarázsolta az előadás, olyan pedig nem akadt a nézőtéren, aki ne lúdbőrzött volna.

  – Rendkívül megtisztelő volt, hogy én adhattam elő a Nem leszek a játékszered! című, 66-os dalt, amivel Kovács Kati megnyerte a Táncdalfesztivált – kezdte a Borsnak Gabi, aki a produkció végén maga is elpityeredett, mint mondja, egyrészt meghatódott a pillanattól, másfelől pedig sok volt a stressz.

  43791

  – Nagy nyomás volt rajtam, hiszen nehéz a dal és kevesen merik vállalni, hogy el­éneklik Kovács Kati után. Tisztelettel és alázattal fordultam a feladathoz, mert tudtam, hogy történelmi pillanat volt ez a beatkorszak idején. Szerencsére a visszajelzések nagyon jók voltak, a szülinapomkor sem kaptam annyi levelet, mint most – tette hozzá nevetve.

  Vajon Kovács Kati mit szólt Gabi produkciójához? Ez nem derült ki, a művésznő ugyan­is nem ért rá elmenni az adásra, és elfoglaltsága nem engedte azt sem, hogy Gabival felvegye a kapcsolatot egy-két biztató szó erejéig. A Bors érdeklődött az énekesnőnél arról, hogyan tetszett neki fiatal kolléganője elő­adása.

  – Nem szeretnék nyilatkozni, nem érek rá – mondta Kovács Kati, és következő kérdésünk közben bontotta a vonalat. Ez­után írásban is megkerestük, de ezidáig nem kaptunk tőle választ. A TV2-től megtudtuk, hiába szerették volna meghívni a Sztárban sztár adására, ami azért is különös, mert egyéb forrásból megtudtuk: a legelfoglaltabb előadók is valahogy mindenképpen szerét ejtik, hogy megnézzék azt az előadót, aki az ő hajdani sikerükkel áll a közönség elé. Sokak számára érthetetlen ez a távollét, volt, akiben már az is felvetődött: csak nem bojkottálja valamilyen okból a híres énekesnő Tóth Gabi produkcióját?!

  43790

  – A Sztárban sztár szerkesztői keresték Kovács Katit, aki sajnos számos elfoglaltsága miatt nem tudott részt venni a produk­cióban – tudta meg a Bors a TV2 sajtóosztályától. A csatorna felkérésének korábban egyébként eleget tett már többek között Zalatnay Cini, Aradszky László, Takáts Tamás és Bergendy István is. Gabi nagyon sajnálja, hogy ő nem találkozhatott legendás elődjével.

  – Nem szeretnék ebben az ügyben állást foglalni, nagyon tisztelem őt és a munkásságát. Jó embernek tartom, biztos oka volt, hogy nem jött el, valószínűleg nem ért rá. Ő egy igazi legenda, akinek rengeteg dolga lehet. Én már azzal is megelégszem, ha a dalt mosolyogva meghallgatja, és azt érzi belül a lelkében, hogy nem hoztam rá szégyent. Ám így az újságon keresztül szeretném neki elmondani, ha ő ezt nem énekli el, akkor én sem tudtam volna átélni ezt a pillanatot.

  Ezek alapján választanak dalokat

  A Sztárban sztár szerkesztőinek több szempontot is figyelembe kell venniük, amikor összeállítják, ki milyen dalt énekel a következő adásban. Több műfaj slágereit, a mostani és a régi időkből is igyekeznek színpadra vinni, illetve technikai szempontok is adódnak. A maszkírozás sok időt igényel, ezért arra is ügyelni kell, hogy annyi átalakítást vállaljanak, amennyit véghez is tudnak vinni.

  (forrás: borsonline)

  HOZZÁSZÓLÁSOK