Lefizetnék Jakupcsek Gabriellát, hogy tartsa a száját – Videó

  760

  Titoktartási pénzt kaphat

  Kérdés, vajon Jakupcsek Gabriellát felmondással engedi el a televízió, vagy kiharcolnak egy közös megegyezést. A kettő között tulajdonképpen csak a végkielégítés összegében lehet különbség.

  Bár a munka törvénykönyve szerint közös megegyezés esetén nem feltétlenül jár a végkielégítés, ilyenkor a felek abban állapodnak meg, ami az érdeküket szolgálja, a műsorvezető esetében viszont kicsit más a helyzet.

  Ugyanis amennyiben az MTVA szeretné, hogy Jakupcsek a jövőben ne nyilatkozzon felmondásának körülményeiről, illetve az MTVA-nál töltött négy évről, akkor akár úgynevezett „titoktartási pénzt” is fizethet számára, ami megdobhatja az egyébként nem túl kecsegtető végkielégítést.

  Négy évet dolgozott a köztévénél

  Jakupcsek Gabriella 2011-ben igazolt az MTVA-hoz. Vagyis mindössze négy évet töltött a csatorna alkalmazásában, így a törvény szerint mindössze egy hónap végkielégítés illeti. Persze egy átlagember számára ez is borsos összeg, hiszen ahogy arról korábban beszámoltunk, havi fizetése nagyjából másfél-kétmillió forint közötti összegre rúghat. Állítólag emiatt is kellett ilyen hirtelen távoznia.

  – Egyelőre nincs letisztázva a televíziótól való távozásom, folyamatban vannak a tárgyalások. Amíg ezek nem zárulnak le, nem is tudok beszélni arról, hogy történt-e már megkeresés, merre folytatom tovább – nyilatkozta a Blikknek Ja­kupcsek Gabriella, aki éppen hétfőn ünnepelte 53. születésnapját.

  Hogy pontosan meddig húzódhat ez a folyamat, nem lehet tudni, de minden bizonnyal az MTVA nem fogja sokáig eltolni a szerződésbontást. A múlt héten máraz összes fotót is eltávolították Jakupcsek Gabrielláról a televízió fotótárában, tegnap pedig Dióssy Klárával már megkezdték a Ridikül új adásainak forgatását.

  Bárdosék nem nyilatkozhattak

  Máté Krisztinát és Bárdos Andrást is hideg zuhanyként érte, amikor 2009-ben egyik pillanatról a másikra megvált tőlük a TV2. Előző nap még ők vezették a Tényeket, azt követően pedig megköszönték nekik a munkájukat.

  A házaspárral közös megegyezés alapján, azonnali hatállyal bontottak szerződést. A döntést a TV2 átszervezésre és racionalizálásra hivatkozva indokolta.

  Akkor felröppent a hír, mely szerint összehangolt akcióval alázták meg Máté Krisztinát és Bárdos Andrást, de a házaspár azóta sem nyilatkozott távozásuk körülményeiről.

  (forrás: blikk)

  HOZZÁSZÓLÁSOK