Rengeteg hírességet, nagy embert vesztett el a világ idén, és ha azt hittük, a lista az év utolsó napjaiban már nem bővül, akkor nagyot tévedtünk…

 

George Michael halálát a PA hírügynökség közölte, az énekes sajtósára hivatkozva. A kétszeres Grammy-díjas angol énekes-dalszerző békésen, az otthonában hunyt el.

 

Georga Michael

George Michael, eredeti nevén Georgios Kyriacos Panayiotou 1963-ban született Londonban. Karrierje 1980-ban indult be, akkor vált ismertté a Wham zenekar tagjaként. Miután onnan kivált, szólókarrierbe kezdett, első lemeze a Faith óriási siker lett, több mint 20 millió példányban kelt el.

Michael a fénykorában elképesztően sikeres volt: 1984 és 2004 között a legtöbbet játszott előadó volt a brit rádiókban, százmilliónál is több lemezt adott el világszerte, és rengeteg díjat is bezsebelt a karrierje során.

 

Folyamatos egészségügyi problémái voltak

2014-ben a The Big Issue magazinnak adott interjút George Michael, ahol elmondta, 2010-ben történt börtönbüntetése és az azt követő egészségügyi problémái miatt felhagyott a droghasználattal. A kétezres években ugyanis többször került összetűzésbe a rendőrséggel kábítószer-birtoklás miatt: 2006-ban csupán figyelmeztetést kapott, 2007-ben viszont, amikor drogok hatása alatt vezetett, két évre elvették a jogosítványát és közmunkára ítélték. 2010-ben ismét drogfogyasztás után ült volán mögé, Range Roverjével beleszállt egy észak-londoni bolt kirakatába. Ekkor már nyolc hét börtönt kapott, de négy hét után szabadult.

2013-ban egy autóbaleset után került kórházba, ahová mentőhelikopterrel szállították be. A Londonból kivezető M1-es autópályán állítólag menet közben próbálta rendesen becsukni a kocsi ajtaját, ám amikor kinyitotta az ajtót, kirepült a járműből – ekkor enyhe fejsérülést szenvedett.

 

2011 novemberében életveszélyes tüdőgyulladással került kórházba Bécsben, szövődmények is felléptek nála, a gyulladás pedig ráhúzódott a szívére. Haza sem lehetett szállítani, az orvosok megtiltották neki a repülést. A bécsi koncertjét – ami miatt a városban tartózkodott – két órával a kezdés előtt mondták le, majd ezt követően a turné többi állomását is.

Az énekes végül több mint egy hónapig volt kórházban, hazaengedése után hálálkodott a bécsi kórház dolgozóinak, és egy ingyenes koncertet ajánlott fel nekik. Ekkor beszélt arról is, hogy gégemetszésen is átesett, illetve egy ideig kómába került. A kórházi élményei hatására írta White Light című dalát.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK