Oscar- díjas a Saul fia!

  536

  “Köszönöm az akadémiának ezt a fantasztikus megtiszteltetést, és Magyarországnak, hogy finanszírozta a filmet. Szeretném a díjat megosztani Röhrig Gézával és a fantasztikus szereplőgárdával, akik hittek ebben a filmben, amikor senki nem tette azt. Az emberiség legsötétebb óráiban is talán van bennünk egy belső hang, amely lehetővé teszi, hogy emberek maradjunk, erről szól ez a film” – mondta köszönőbeszédében Nemes Jeles László.

  20160229rohrig-geza-nemes-jeles-laszlo

  Kilencszer jutott be eddig magyar nagyjátékfilm az Oscar-gálára, de a Mephisto győzelme után harmincnégy évet kellett várnunk, hogy ismét egy magyar alkotást hozzon ki a legjobbnak az amerikai filmakadémia.A helyszínen volt a Saul fia alkotócsapatának több tagja is: Sipos Gábor, Nemes Jeles László, Rajna Gábor, és Röhrig Géza együtt vonult végig a vörös szőnyegen.Persze több tévécsatorna is elkapta őket egy rövid interjúra a gála előtt. Erről egy rövid videó is felkerült a világhálóra:

  A Magyarország hivatalos nevezettjeként szereplő holokausztdráma több mint egy tucat díjat nyert már: a cannes-i filmfesztiválon a zsűri Nagydíját, januárban Golden Globe-díjat a legjobb idegen nyelvű kategóriában, a nagy tekintélyű National Board of Review of Motion Pictures (NBR), emelett a Los Angeles-i, a New York-i, a bostoni és a washingtoni filmkritikusok is az év legjobb külföldi filmjének ítélték meg a magyar alkotást. A díjátadó előtti napon pedig a Saul fia nyerte meg a legjobb külföldi filmnek járó díjat a 31. Independent Spirit Awardson.

  (forrás: life)

  HOZZÁSZÓLÁSOK