Schobert Norbi felháborítónak tartja, hogy a brit dietetikusok csalónak nevezik

  382

  „Újabb szakmai elismerés! A világ legnagyobb és legrégebbi táplálkozástudományi társasága, a Brit Királyi Dietetikusok Társasága beválasztotta az Update-et az Eating Well, Living Well-programba. Nagyon büszkék vagyunk és nem is értjük az itthoni „szakma” támadásait” – írta nemrég Schobert a közösségi oldalán, hozzátéve, hogy a BDA programjának logóját a boltjaikon és kiadványaikon is megjelentetik.

  Másnap azonban jött a hideg zuhany!

  „A Brit Dietetikusok Szövetségének tudomása van Schobert úr állításáról, de ez igaztalan. A BDA nem társult sem vele, sem a cégével, és ilyesmire a jövőben sem kerül sor” – olvasható a BDA Facebook-közleményében.

  A fitneszguru értetlenül áll az események előtt.

  – Egy közvetítő cég keresett meg azzal, hogy ha 20 ezer fonttal támogatom a BDA új programját, egymillió szakmai partnernek hírlevelekben fogják ajánlani a cégem termékeit – mondta a Blikknek Norbi, kiemelve, hogy érvényes szerződése van azzal a céggel, a CW Publishing Grouppal, amelyik a BDA és az Update között közvetített, csakhogy kedden nem erősítette meg mindezt a CWPG vezérigazgatója.

  – Schobert opciós szerződést írt alá, amelynek fejlécében jól látható: „jóváhagyásra vár”. A BDA végül nem adta meg az engedélyt, hogy hirdessen a program kiadványában – tájékoztatott Orin Wolf vezérigazgató.

  f847178285d1c548099e1452316f7ba4

  A fitneszguru természetesen mérgelődik, amiért csalóként tüntetik fel.

  „Hivatalosan megkerestek, és kiválasztottak, hogy támogassam a nemzetközi programjukat, majd nyilatkozatban tagadnak? Mi ez? Dietetikusmaffia?” – fakadt ki a közösségi oldalán Schobert, akit telefonon is kerestünk.

  – Itt is szakmai támadás van a háttérben. Bizonyítékom van arra, hogy a Magyar Dietetikusok Szövetsége vette fel a kapcsolatot a BDA-vel, és ezek után kezdődött ez a fajta kommunikáció. Súlyos milliókat fizettem egy szakmai együttműködésért, ami nem teljesült. Én csalást nem követtem el – fogalmazott határozottan Norbi.

  Itthon is szembeszálltak vele

  A hazai egészségügyi szűrőprogram bizottsága nemrég főtámogatónak kérte fel Schobert Norbert cégét, de szerepvállalása meghiúsúlt. A szakmai szervezetek szavazásán először a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége jelentette ki, ha a Norbi Update-et beengedik a programba, akkor ők kiszállnak. Az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet, továbbá a Nestlé és az Unilever is jelezte, nem kívánnak Norbival együttműködni.

  (forrás: blikk)

  HOZZÁSZÓLÁSOK