Százezreket csap a TV2 Gönczi Gábor eddigi fizetéséhez

  539

  Előtte állóháború folyt éveken keresztül a csatorna és legnagyobb konkurenciája, az RTL Klub között, Andy Vajna és a vele együtt érkező milliárdok színre lépésével azonban borítékolható volt, hogy előbb-utóbb elkezdődik a jövés-menés a két tévé között.

  d4c2ba69545f356edcdd74b3ac4c4954

  Múlt héten arról írtunk, hogy a Mokkától menesztett Vujity Tvrtko tárgyalt az RTL Klub programigazgatójával, tegnap pedig címlapon hoztuk a hírt, miszerint Gönczi Gábor (40) több mint 18 év után lelép az anyacsatornájától, és a TV2 híradósa lesz.

  Úgy tudjuk, a lépés derült égből villámcsapásként érte az RTL Klub vezetőit is. Olyannyira, hogy még Gönczi pótlásáról sem tudtak gondoskodni, így a tévésnek le kell dolgoznia a felmondási idejét, egy hónapig még mindenképp képernyőn marad.

  – Ez igencsak szokatlan a média világában, hiszen ezek bizalmi állások, s ha tudják, hogy valaki már megegyezett a konkurenciával, attól azonnali hatállyal szoktak elköszönni – mondta egy neve elhallgatását kérő bennfentes.

  Az a hír járja, hogy Gönczi 1,5–1,8 millió forint körüli összeget kap majd az új munkahelyén, ami százezrekkel több mint amit az RTL-nél keresett. Gönczit azonban aligha elsősorban a pénz motiválta a váltásban, sokkal inkább szakmai indokok állhatnak a háttérben, hiszen főműsoridőben hírműsort vezetni abszolút a csúcsnak számít a televíziózásban. Ráadásul a TV2 egyik arca lesz majd a műsorvezető, márpedig karrier szempontjából ez sem elhanyagolható.

  Információnk szerint a felmondási idő kitöltése után először április 11-én ül be a Tények műsorvezetői székébe Gönczi Gábor, akkor vezet először híradót a TV2-n. Az is kiderült, hogy az újonnan érkező RTL Klub-os mellett lesz egy nagy visszatérője is a ­TV2-nek: Szebeni István 8 év után tér vissza a Róna utcába, ahol a Mokkát vezeti majd.

  – Nagy sikernek tartom, hogy Gönczi Gábor és Szebeni István a TV2 csapatához igazolt – nyilatkozta Kökény-Szalai Vivien, a csatorna hírigazgatója.

  Megújul majd a Fókusz

  Gönczi Gábor távozása után a Fókusz a nyárra teljesen megújul, új arculatot és főcímet kap, ennek előkészületei már javában zajlanak. Műsorvezetői fronton is lesznek változások, Barabás Évának új váltótársa lesz.

  – Szerencsére a Fókusz szerkesztőségében számtalan tehetséges riporter dolgozik, közülük kerül majd ki az új műsorvezető – mondta Jakab Ádám, a Fókusz főszerkesztője.

  (forrás: blikk)

  HOZZÁSZÓLÁSOK