Tovább gyűrűzik a botrány Kállay-Saunders András körül

  888

  A Dal szombat esti botrányos döntője óta nem csitulnak a kedélyek. Mint ismert, a fináléban Kállay-Saunders András végig hamisan énekelt – a nézők legalábbis így hallották. Az énekes zenei producere másnap egy technikai bemutatóval fűszerezett hosszú videoüzenetben megvédte Saunderst, a műsort gyártó cég azonban nem ismerte el a felelősségét. Saunders mene­dzsere és producere isnyilatkozott a Borsnak arról, hogy András tisztán énekelt, csak valamilyen technikai oka lehetett a minősíthetetlen produkciónak – az énekes nem a jó, közönség által hallható kíséretet hallotta a fülében – állították.

  50971

  C-moll helyett D-moll

  Az ügy most új fordulatot vett: szerdán délben különös jegyzőkönyv jelent meg a Comment:com oldalán. A dokumentumban a műsor gyártói, a zenekar menedzsere, a dal szerzője és ki­adója hivatalosan lefektették, hogy „Saunders a monitorrendszerben sugárzott C-mollban rögzített zenére D-mollban adta elő az előadását, és technikai hiba vagy szabotázs nem történt”. Az irományt mindannyian kézjegyükkel is ellátták.

  50972

  A paktum tehát hétfő délben megköttetett, ám rendkívül furcsa, hogy a sok aláíró között a leginkább érintett Kállay-Saunders nevét hiába keressük, és a dal szerzője, Pacsai Márk szignója sem szerepel rajta. Mint a Bors megtudta, nem is voltak ott a megbeszélésen.

  50973

  Ne nézzenek hülyének!

  Felkerestük az énekest, aki azonban nem kívánt szóban reagálni a történtekre, a zenekar Facebook-oldalán azonban felháborodva reagált arra, hogy ő énekelt volna rosszul a dalok versenyén.

  „Komolyan? Szombat óta igazán nem is szóltam erről a témáról egy szót sem, mivel nem érdekel. Nem mondtam, hogy ez meg az az ember lehet hibás, mivel nem akarnék rosszat senkinek, mert attól nem lesz jobb nekem semmi. De légy szíves, ne nézzetek hülyének! TÉMA LEZÁRVA” – adta ki magából a dühét az énekes, aki később több hozzászólásában is hangsúlyozza, hogy ő nem hibázott a produkció során.

  121931

  Mégis hogy történhetett, hogy a korábban technikai hibát emlegető menedzsment mégis aláírta a jegyzőkönyvet?

  – Saunderst és dalszerzőjét, Pacsai Márkot is meghívták a találkozóra azzal, hogy megmutatják nekik a nyers hangfelvételeket. A két zenész elfoglaltságai miatt nem tudott részt venni a találkozón, Bér­czes Ádám egyedül érkezett, öt műsorgyártóval és egy ügyvéddel találta magát szemben – árulta el informátorunk, aki azt is elmondta, hogy Bér­czes már azon gondolkozik, hogyan tudna hivatalosan visszalépni.

  Kerestük Bér­czes Ádámot is, aki nem kívánt nyilatkozni, Saunders dalszerzője, Pacsai Márk már készségesebb volt.

  – Valóban telefonon játszották be nekem a zenei alapot, és fel va­gyok háborodva. A nyilatkozathoz nem járultam hozzá, nem tudom elfogadni annak tartalmát és azt kérném az MTVA-tól, mondják meg mi történt aznap este, mert C-moll alapra nem lehet D-moll hangnemben énekelni.

  (forrás: borsonline)

  HOZZÁSZÓLÁSOK