Túladagolta magát Robbie Williams a fellépés előtt! Részletek!

358

Nem először fordul elő a zeneiparban, hogy a pályájuk csúcsán lévő együttesek és duók váratlanul feloszlanak. Majka és Curtis szakítása kapcsán sorozatunkban végigvettük a leghíresebb feloszlásokat.

1989-ben egy lyukas garasban sem mertek volna fogadni Angliában arra, hogy egy fiúbanda sikeres lehet. Nigel Martin-Smith zenei producer azonban mégis szeretett volna összehozni egy az amerikai New Kids on The Block nevű formációhoz hasonló fiúegyüttest. Egy ismerőse mutatta be neki az akkor mindössze 18 éves Gary Barlow-t (47), akinek tehetsége azonnal lenyűgözte a menedzsert. Martin-Smith azonnal tudta, hogy a csapatot Barlow köré kell felépíteni, ezért hirdetést adott fel, amelyben a többi tagot keresték. A meghallgatásokon az ének mellett a megjelenés és a tánctudás volt a fő szempont, így esett a választás végül Jason Orange-ra (48), Howard Donaldre (50), Mark Owenre (46) és Robbie Williamsre (44), aki alig töltötte be a 16-ot a banda megalakulásakor.

A Take That: Jason Orange (balról), Mark Owen, Howard Donald, Robbie Williams és Gary Barlow

A Take That rögtön az elején óriásit durrant. A hirtelen jött népszerűséget mindenki a helyén kezelte, kivéve a legfiatalabb tagot! Robbie Williamsnek nagyon gyorsan a fejébe szállt a siker, egyre többször különbözött össze Barlow-val, folyamatosan ivott és drogozott.

– Nehéz volt végignézni, ahogy Rob egyre jobban eltávolodik – mondta egy dokumentumfilmben Barlow.

A menedzser Gary Barlow (balra) mellé keresett jól kinéző fiatalokat

A mélypont 1994-ben jött el, amikor a banda berlini fellépése előtt Williams túladagolta magát. Bármilyen megdöbbentő, másnap ott volt a színpadon. Az egyre növekvő feszültségekből viszont nem volt visszaút: minden rajongót megdöbbentett a hír 1995-ben, amikor Williams bejelentette: kilép a Take Thatből.

A banda négyesben már nem is tudott tovább fennmaradni, egy évvel később, 1996-ban feloszlottak.

Hármasban folytatják

Robbie volt a legfiatalabb, nem csoda, hogy az évek alatt teljesen szétcsúszott

A Take That hosszú évek kihagyása után végül 2005-ben ismét összeállt, de Williams nélkül. Igaz, a régi tagok azóta már kibékültek egymással, Barlow és Williams közös dalt is írt barátságuk megerősítésére. 2014-ben aztán Jason Orange is úgy döntött, hogy elege van a turnézásból. Azóta Barlow, Donald és Owen hármasban folytatta, jelenleg a 2019-es turnéjukat tervezik.

HOZZÁSZÓLÁSOK