Varnus Xavér kollégái értékrendje miatt lép ki a Heti hetesből

  718

  Az orgonaművész búcsút intett a Heti hetes csapatának a múlt heti adással, miután – ahogy azt közzétette – megelégelte néhány „kollégája” megnyilvánulásait, értékrendjét. Xavér a Facebook-oldalán közölte a hírt rajongóival.

  1_o_xaver-RAS_ARCHIV

  „Abba kellett hagynom, mert van ezeknek a műsoroknak néhány olyan szereplője, akik oly vállalhatatlan szellemi mocsarat képviselnek személyes megítélésem szerint, amelyet még Gálvölgyi Jani humora sem volt képes ellensúlyozni. Mindenkor vállaltam az értelmes vitákat, de a műsor egynémely szereplőjéből roppant részrehajlóan vakkantgató politikai indulat nem finom dolog. Legyen szabad Karinthyt idéznem, aki a magyarországi választásokkal kapcsolatban azt mondta egykoron: „Ha az ember öngyilkosságra készül, tökmindegy, hogy a jobb vagy a bal halántékán lövi magát főbe.” És még egy csekélység: én az életemet tettem fel az orgonára, s mind a nagyközönség számára, mind pedig számomra mélységesen sértő, ha ezt a hitemet hétről hétre gúny tárgyává próbálja tenni néhány életmű nélküli nímand és rossz fogú rué, akiknek szellemi nívója egyenes arányban áll kinézetükkel” – írta oldalán Xavér, aki a Blikknek sem árulta el, hogy kikre gondol.

  varnus-xaver-heti-hetes

  – Azt gondolom, hogy a ­Face­book lehet az első olyan visszajelzési pont, amiből érzékelni lehet, hogy az én elképzelésem, gondolatom hasonlít-e arra, amit a közönség lát. Miután kitettem ezt a posztot, azt tapasztaltam, hogy a hozzászólások mindegyike ugyanazt gondolja, amit én magam. És ez még inkább megerősített abban, hogy jó döntést hoztam – mondta a Blikknek Varnus Xavér, aki azt is elárulta, napokkal ezelőtt már egy nagyjából hasonló levelet elküldött a Heti hetes főszerkesztőjének, Ónodi Györgynek, aki tökéletesen megértette az orgonaművész döntését. – A legnagyobb egyetértésben és barátsággal váltunk el, aminek én nagyon örülök, és nem tartom kizártnak, hogy soha többé nem láthatnak a nézők abban a műsorban. Korábban nagyon sok emberrel szívesen dolgoztam ott együtt, de ahhoz, hogy visszaüljek, változnia kell a műsornak.

  xaver11

  Megkerestük Ónodi György főszerkesztőt is, aki ezúttal nem kívánta kommentálni a dolgokat.

  (forrás: blikk)

  HOZZÁSZÓLÁSOK