Veszélyben volt Stohl András élete

  648

  Elismerésre méltó hidegvérről tett tanúbizonyságot Stohl András. Szombat este Molnár Ferenc A testőr című komédiájának főszerepét játszotta a Pesti Színházban Eszenyi Enikővel és Kern Andrással, s közben egy súlyos kellék zuhant a színpadra.

  A nézők ereiben egy pillanatra meghűlt a vér, amikor a zsák becsapódott. Egyikük beszámolt a Borsnak a történtekről.

  118814

  – A harmadik felvonás egyik jelenetében Stohl András és Kern András volt a színpadon, amikor egy homokzsák zuhant a kanapéra, amelynek épp Stohl András támaszkodott. Lenézett rá, és egy ajtón, amely a díszlet része volt, kivágta a színpadról, hozzátéve: ez nem ide való – idézte fel a rögtönzést olvasónk.

  – Kicsivel később a monológja következett, amelyben a nőkről van szó, arról, hogy mindig elérik, amit akarnak, de ezúttal a korábbi eseményt is beleszőtte, mondván, ő már egy „terrortámadást is túlélt”. A közönség vastapssal jutalmazta az improvizációt – emlékezett vissza a néző.

  46939

  A sziporkázó vígjáték nem először tartogat kellemetlen meglepetést Stohlnak: a májusi bemutatón súlyos kézsérüléssel állt színpadra. A Bors megkérdezte a művészt a malőrről, de ő továbbpasszolta a válaszadás jogát.

  – Ez az eset a színházra tartozik – fogalmazott.

  46938

  A Vígszínház a Bors megkeresésére a következőkkel reagált:

  “Még sikeres, jól működő előadások esetében is előfordulhat technikai hiba. Ez történt A testőr című előadásban, amit Stohl András, ahogy egy igazi színészhez illik, azonnal frappánsan megoldott. A közönség e gesztusát nagy tapssal fogadta. Az előadás kitűnő hangulatban folytatódott. A hálás közönség nagy tapssal köszöntötte Stohl Andrást, Eszenyi Enikőt, Kern Andrást, és a többi színészt.”

  (forrás: borsonline)

  HOZZÁSZÓLÁSOK