Előtörtek a régi emlékek: újraélik a szerelmüket Rékasi Károlyék

303
rékasi károly

Budapest — Régi-új darabbal áll színpadra szombat este Pikali Gerda (40) és Rékasi Károly (56) a József Attila Színházban. A két színművész Hunyady Sándor Feketeszárú cseresznye című darabjának a próbáin szeretett egymásba még 2012-ben, így ez a színmű igazán fontos számukra – ma a felújított változat bemutatója lesz.

– Hiába telt el hat év, még mindig bennünk van, hogy itt ismertük meg egymást,hiszen előtte soha nem is találkoztunk. Nem arról van szó, hogy nosztalgiázunk mondjuk a felújító próba alatt, de sok régi emlék előjön ilyenkor. Akárhányszor színpadra állunk ebben a darabban, valami olyan plusz érzelmi töltetet ad, amit nehéz szavakba önteni. Sokat jelent nekünk, különleges, izgalmas helyzet – mondta a Blikknek Rékasi Károly. – Szombat délután még lesz egy lejáró próba, majd este előadás. Emellett pedig készülök a Gyertyák csonkig égnek című darab jövő heti premierjére is, ami szintén a József Attila Színházban lesz. Sok munka van, de nem panaszkodom, hiszen fantasztikus emberekkel dolgozhatok együtt!

rékasi károly
Újra egy párt alkotnak, legalábbis a színpadon

Mint kiderült, a két színésznek nemcsak a boldogság és a szerelem kapcsolódik a darabhoz, hanem már a gyász és szomorúság is. A darab rendezője, Kerényi Imre (†74) hosszas, méltósággal viselt betegség után hunyt el augusztusban.

– Azt ígérte még nyár elején, hogy majd itt találkozunk, aztán még sincs itt… Vagyis valahogy mégis, hiszen ő mindig velünk lesz, és hiszem, hogy a darabot is látja – mesélte elérzékenyülve Pikali Gerda. – Lelkileg most nehezebb a hiánya miatt, persze nem omlunk össze, csak érzékenyebbek vagyunk. Elvégre Kerényi tanár úrnak köszönhetem Károlyt is, ő választott ki minket a szerepre. Így ez most többszörösen érzelmi darab, nehezen is engedném el.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK