Fördős Zé válaszolt Schobert Norbi vádjaira

  6346

  Schobert Norbi egy nappal ezelőtt fakadt ki a Facebookon. Benke Laci bácsi védelmében posztolt, szerinte az utóbbi hetek gúnyolódásai miatt került kórházba az idős szakács.
  Posztjában kiemelte Fördős Zét is, a Konyhafőnök című főzős vetélkedő zsűritagját, aki azt nyilatkozta korábban, hogy Benke László bizony kiesett volna a műsorból. Nos, nem kellett sokat várnunk Zé válaszára, ezt is változtatás nélkül közöljük, ahogy Norbi kifakadását is.

   

   

  “Nagyon úgy tűnik, hogy Laci bácsival kapcsolatban már megint meg kell szólalnom… Sok helyen lehozták Update Norbert szombat reggeli posztját, mindjárt rá is térek Norbira, de először a legfontosabb: Laci bácsinak mielőbbi jobbulást kívánok, remélem, hamar meggyógyul. Bár ő maga azt nyilatkozta, hogy elsősorban a veséjével kapcsolatos probléma miatt feküdt be, ha az állapotát az őt körülvevő mostani felhajtás és az én személyes véleményem is rontotta, akkor azt én tényleg sajnálom. 68 évesen nyilván nehezebb már egy ilyen váratlanul kialakuló ügyet a helyén kezelni.

  Ugyanakkor nem hagyhatom, hogy Norbi hatás- és lájkvadász, a saját üzletét reklámozó, manipulatív és álszent posztjában az én nevemet összemossa valamiféle fiktív, homárt zabáló, a nagyapáink gasztronómiai örökségét az asztalról lesöprő fantommal. Véleményem a Laci bácsi-féle videókkal kapcsolatban megtalálható a neten, bárki elolvashatja, aki épp formálja az álláspontját az ügyben. Azt állítottam többek közt, hogy az ott látható ételek, alapanyag-párosítások, technológiák nem felelnek meg egy csomó mai elvárásnak. Mint ahogy azt is, hogy Benke Laci bácsival amúgy semmi bajom, a gasztronómia világa egy szabad hely, és ettől izgalmas. Továbbra is tartom magam ezekhez, és itt még egyszer hangsúlyozom: Benke Laci bácsi számomra soha nem volt ellenség vagy nemkívánatos személy. Viszont fenntartom magamnak a jogot arra, hogy lehessen véleményem, ahogy bárki másnak, még akkor is, ha az adott esetben valakinek nem tetszik.

  Norbinak is van egy véleménye, ami valójában sokkal inkább tűnik nekem egy előre megszerkesztett, enyhén PR-szagú manipulációnak, ahol én egy személyben testesítek meg minden gonosz internetezőt, aki Laci bácsit kórházba juttatta (és nem mellesleg adott esetben kikezdi Norbi céges érdekeit). “Divatos gasztrobloggerek aljasan összevágott videókkal támadják a vidám főzés Atyját”, “Nagyapáinkat sírba gyalázzák, miközben ők a kis szegény ételükkel az ünnepi asztal mellett ülnek.” Kikről beszélsz, Norbert? Vagy csak tudod, hogy féligazságokkal is simán eléred a hatást? Rejtett piaci érdeket feltételezel, de közben Teletálról és update1.hu-ról beszélsz a posztban? És a végén még Albert Györgyi-zel is? Azzal semmi baj nincs, ha kiállsz Laci bácsi mellett, de a belemagyarázásodból és az uszításodból én azt érzem, hogy az üzleti érdekeidet félted.

  Azt üzented, tanuljak meg főzni. Ha tudnád, hogy én hogyan főzök, akkor azt is tudnád, hogy soha nem konfitált biokacsát sütögetek, hanem előszeretettel foglalkozom azokkal a témákkal, amik most a szemedben pont értékesek lettek: az egyszerű alapanyagokkal és a hétköznapi magyaros kajákkal. Elég sok receptemben épp a retrónak gondolt magyar ételeket főzöm meg (amiért persze ott és akkor szintén kapom az ívet, ez már csak ilyen).

  Bízom benne, hogy Laci bácsi mielőbb újra főzni fog. És bízom benne, hogy egyre többen főznek majd maguknak egyszerű, hétköznapi kajákat ahelyett, hogy egészségesnek titulált készételekre és ételfutárokra szórnák a pénzüket – egy update, azaz frissítés sosem árthat!

  HOZZÁSZÓLÁSOK