Így bukott a focista és felnőtt filmes párja 1,5 milliót a nyaraláson

869
kabat-peter-roka-adreann

Budapest — Tortúra lett Kabát Péter (41) és családja álomnyaralásából. A sztársportoló és kedvese, Róka Adrienne az Egyesült Államokba utazott a nyáron, s bár a kint töltött idő fantasztikus volt, a hazaút pokolira sikerült.

Ugyanis gazdasági nehézségekkel küzdött, később becsődölt a Primera Air légitársaság, amelynél a jegyüket váltották. Így kétmillió forintot buktak a vakáción!

– Eredetileg tíz napot pihentünk volna New Yorkban, végül kettővel tovább maradtunk. Hazafelé, a reptérre tartva jött egy e-mail-üzenet, hogy törölték a járatunkat – kezdte a lapunknak Kabát Péter, akinek három opciót ajánlottak fel a probléma megoldására. – Az egyik az lett volna, hogy ők foglalnak nekünk jegyet egy másik járatra, ennek ellenére a pultnál egyetlen dolgozó sem volt, aki ezt intézte volna nekünk. A másik az volt, hogy 500 ezer forintig állják a jegyünket egy másik járatra, a harmadik pedig, hogy repüljünk egy héttel később. Muszáj volt azonban azonnal hazajönnünk a munkám miatt.

Nem volt tehát más választásuk, mint komoly összegért venni maguknak új jegyeket.

A sportoló nem számított a nagy kellemetlenségre

– A testvérem és a családja is velünk volt, így öt helyet kellett kifizetnem, ami másfél millióba került. Mondanom sem kell, nem így terveztünk anyagilag. Nagyjából tízezer forintunk maradt. Kellemetlen volt az egész, kiszolgáltatottnak éreztük magunkat – emlékezett vissza Peti.

A sztárpár persze, nem akarta annyiban hagyni a dolgot, hiszen rengeteg pénzt buktak a légitársaság miatt.

– Nem elég, hogy új jegyet kellett vennünk, az a pénz is a kukában landolt, amelyekért olyan járatra váltottunk tiketteket, ami fel sem szállt. Ráadásul a szállodában is plusz egy éjszakát kellett maradnunk. Összesen legalább kétmilliónkba került ez az egész – vette át a szót Adrienne.

– Ez nagy összeg, ezért itthonról azonnal felvettük a kapcsolatot a légitársasággal és a fogyasztóvédelemmel is. Hónapok alatt sem sikerült semmit elérnünk, ráadásul a légitársaság becsődölt és megszűnt. Soha nem kapjuk már vissza ezt a pénzt. Persze, Peti nem forgolódik álmatlanul emiatt, de dühítő, hogy bármit megtehetnek az ilyen cégek. Arról nem is beszélve, hogy a gép is borzalmas állapotban volt, amikor Peti nekihajtotta a fejét az ablaknak, leesett a kerete, és a 9 órás úton még egy pohár vizet sem adtak. Bár a nyaralás szuper volt, a hazaút rettenetesen megkeserítette az egészet, ezért nem tud igazán szép emlékként megmaradni – összegzett csalódottan Kabát Péter szerelme. -Számolt be az esetről a Blikk.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK