Juszt László ismét támadja Frei Tamást

  890

  Mindezt tetézte a korszak másik tévés nagyágyúja, Juszt László, aki állítása szerint leleplezte Freit. Szerinte a Dosz­szié­ban nem egy orosz bérgyilkos, csupán egy statiszta szólalt meg. Frei azzal kontrázott, hogy Juszt megzsarolta.

  A másfél évtizedes történet ismét előkerült, amikor Frei Tamás a minap Friderikusz Sándornál járt, az Összezárva című műsorban. Frei „a nagy balhémként emlegette” az ügyet. Fridi kész tényként kezelte, hogy Juszt bebizonyította: a bérgyilkos valójában statiszta volt (az alábbi videóban 12:30-tól látható a beszélgetésnek ez a része).

  – Hibáztam, szinte biztos nem az volt, aki volt – ismerte el Frei, aki arra utalt: őt is megvezették. – Azt gondoltam, hogy tudok alkut kötni az orosz alvilággal – tette hozzá, és megemlítette: az eset után a családjával Ausztriába kellett mennie, de még ott is felhívták az új mobilszámán, és oroszul beszéltek vele.

  45458

  Juszt minderre egy Facebook-posztban reagált, kényszeres hazudozónak nevezve Freit. A Kriminálisegykori műsorvezetője a 2002-es választási kampány részének nevezte az egyébként egy évvel korábbi műsort. Juszt megismételte korábbi állításait: „Felhívtam egy moszkvai gyártásvezető kollégát, aki 24 óra alatt megtalálta azt a statisztát, aki eljátszotta a bérgyilkost. Kimentem, s elkészítettem a riportot” – írta, majd hozzátette: Frei később könyörgött neki, hogy ne adja le az interjút.

  Juszt egy megállapodásról is ír, amiben ő és Frei kölcsönösen megígéri: amennyiben egymásról nyilatkoznak, egymillió forintot kell fizetniük az érintettnek. „Nem sokkal később megszegte. Az ügyvédje ki is fizette az egymilliót” – írta Juszt. Azzal is megvádolta egykori kollégáját, hogy a történtek után nem sokkal „kirúgta” a feleségét, aki a gyerekekkel albérletbe kényszerült.

  45459

  Kerestük Freit, aki nem kívánt bővebben reagálni, de sok sikert kívánt Juszt további karrierjéhez: – Az ügyről már mindent elmondtam, amit elmondhatok – tette hozzá. Más forrásból úgy értesültünk: Frei a fenti eset után évekkel, 2005-ben vált el a feleségétől, Edittől, ami után a nőnek és a gyerekeiknek 65 millió forintért vásárolt házat.

  (forrás: borsonline)

  HOZZÁSZÓLÁSOK