Kozsó túl egy agyvérzésen és egy autóbaleseten, új életet kezdett.

  577

  Súlyos műtétje után más személyisége lett Kozsónak. A gyötrelmek annyira megviselték, hogy gyakran csak könnyezve tud mesélni az elmúlt hónapokról.

  Kozso túl egy agyvérzésen, két életmentő műtéten és egy autóbaleseten, teljesen új életet kezdett.

  42529

  – A műtét után nem tudtam beszélni, nem tudtam járni – magyarázta nyomatékosan Kozso a Frizbi felvételén, hogy mindenki érthesse, mennyire súlyos volt az állapota.

  – Hetek múlva egyszer csak felálltam, és el kellett volna dőlnöm, de mentem, léptem – mutatta akkor esetlen mozgását a kamerák előtt.

  A Borsnak már hosszasan beszélt arról is, milyen változásokat hozott az életében a beszédtanulás.

  – Meg kellett tanulnom mindent: falu, kutya, ember, szerelem – sorolta a szavakat. – Korábban angolul is perfekt beszéltem, az is törlődött. Október 20-ig nem is tanulhatok angolul, csak magyarul, nehogy összekeveredjen a fejemben. Tilos. Értem az angolt, de nem tudok beszélni. Amióta gyógyulok, szinte mindig van nálam egy füzet. Mindig felírom azokat a szavakat, amelyeket nem tudok, vagy meg akarom tanulni. Több tucat füzet van már tele – emlékezett.

  Hajdú Péternek az énekes szerelme, Keira azt is elmondta, miben lett más Kozso.

  – Teljesen megváltozott, más lett a személyisége. Nagyon ragaszkodik a kis dolgaihoz, olyasmik foglalkoztatják, amelyek korábban nem, és nagyon gyakran sír, még a fellépéseken is – mondta az énekes élettársa.

  42528

  – Mások a dalaim, az életem, nem ugyanaz az ember vagyok – erősített rá Kozso. – Például elkezdtem festeni. Édesanyám festőművész, eddig nem foglalkoztam vele, most örömmel teszem ezt. Sokkal több a lélek bennem. És azt sem titkolom többé, az elmúlt harminc évben negyvenegy könyvet írtam, meséket, regényeket – álnéven. Hálás vagyok a sorsnak, semmit nem csinálnék másképp, ha újjá születhetnék. Talán csak annyit, hogy többet pihennék – tette hozzá a Bors kérdésére.

  Kozso egyébként saját magának is hálás lehet az életéért. Míg több fővárosi kórházban is azt mondták neki, a műtét halaszthatatlan, és a koponyáját el kell fűrészelni, ő nem adta fel, az angyalok pedig nem hagyták cserben.

  – Az interneten találtam rá Hudák professzorra, aki egy saját módszerrel gyógyítja ezt a fajta érszaporulatot, ami a fejemben keletkezett. Órákon át műtött, majd amikor magamhoz tértem, szinte azonnal vittek vissza a műtőbe – mondta Kozso.

  – Feküdt, majd hirtelen azt láttam, a vérnyomása megindul és az egekbe szökik. Elöntötte az agyát a vér, újra meg kellett műteni – mondta Keira.

  – Ez egy lehetőség az élettől, élnem kell vele – mondta Kozso könnyek között munkatársunknak.

  HOZZÁSZÓLÁSOK