Mi történt? Sorra hagyták ott az alkalmazottak Hajdú Péter éttermét

363

Törökbálint – Hosszú hónapokig gondolhatta Hajdú Péter, hogy átok ül az éttermén. A törökbálinti vendéglátóhely teraszát júliusban felgyújtották, majd hol a népegészségügyi hivatal, hol az adóhatóság munkatársai keresték fel gyakran.

Ha mindez még nem lett volna elég, komoly létszámhiánnyal is meg kellett küzdenie, miután egyszerre mondott fel a séf, a helyettese és több felszolgáló is. Nem beszélve arról, hogy nyár elején még nagy szenvedélyéről, a műsorvezetésről is le kellett mondania, megszűnt a tévés szerződése, és szíve csücske, a Frizbi egyetlen csatornán sem látható jelenleg. Egy szó, mint száz, nem volt jó nyara, joggal érezhette magát padlón, de túl van már a nehezén, s újult erővel veti bele magát a munkába.

– Nehezen éltem meg, hogy egyszerre jött a sok probléma. A július és az augusztus valóban eléggé húzós időszak volt, de mostanra megoldottunk minden gondot. Új séfünk van, akivel épp a friss étlapot találjuk ki – mondta optimistán Hajdú Péter, aki a legnehezebb napjaiban sem adta fel, pedig volt bőven gondja, hiszen információink szerint a Like Bisztró felgyújtott teraszában 1 millió forintos kár keletkezett, s a távozó kollégáit is pótolni kellett.

– Döbbenetes, mekkora a munkaerőhiány a vendéglátásban, nem túlzás, egymástól lopkodják el a helyek az embereket. Hallottam olyanról, hogy fejvadászok járják az éttermeket, kérdezgetik a személyzetet a fizetésükről, aztán ráígérnek – mesélte a tévés. – Egyszer eléri majd a fizetések összege azt a lélektani határt, amit már tényleg nem lehet kifizetni.

Hajdú nem akar már ezen rágódni, hiszen sikerült megoldania a problémát. Legalábbis egy részét, arra azonban még mindig nincs válasz, ki támadta meg az éttermet.

– Kezdetben nagyon optimista voltam, hogy hamar meglesz a tettes, de jelenleg nincs információm arról, hogy elkaptak volna bárkit is emiatt – jelentette ki a műsorvezető, aki szerint a rendszeres hatósági ellenőrzések nincsenek összefüggésben a támadással.

 Amióta megnyitottunk, előfordult, hogy ellenőrök keresték fel az éttermet.Nyáron is többször kijött valamelyik hatóság, hol az ÁNTSZ, hol a NAV, de mindig mindent rendben találtak, nagyon figyelünk arra, hogy minden törvényt betartsunk. Nekem fontos ez az étterem, és szeretném, ha ide a vendégek szívesen jönnének – tette hozzá Hajdú.

Hajdú bízik abban, hogy a jövőben szerencsésebb lesz..

Rendelőt is építtetett

Már áll Törökbálinton az a magán szakorvosi rendelő, amelyet Hajdú Péter építtetett. A tévés évek óta dolgozik a százmilliós beruházáson, amely nemsokára elkezd megtérülni, hiszen a többek között urológussal, radiológussal, belgyógyásszal, bőrgyógyásszal és fül-orr-gégésszel rendelkező magánrendelő hamarosan megnyitja kapuit.

HOZZÁSZÓLÁSOK