Milliókba kerülhet, hogy megússza a börtönt Fésűs Nelly

353

Budapest — Már csak megegyezés kérdése, és megúszhatja a börtönbüntetést Fésűs Nelly!

A színésznőnek fél éve van arra, hogy megállapodjon a tavaly novemberben általa okozott autóbaleset súlyos sérültjével. A balesetért a törvények szerint akár egy évig terjedő szabadságvesztést is kaphatna, de ha sikerül megegyeznie a sérültekkel, úgy nem kap büntetést. Ám ezért mélyen a zsebébe kell nyúlnia, több millió forintot is kérhet a súlyosan sérült hölgy.

A rendőrség augusztus végén zárta le a nyomozást, majd az ügyet vádemelési javaslattal átadták az ügyészségnek.

– Az ügyészség a gyanúsítottal szemben a büntetőeljárást 6 hónapra felfüggesztette, és az ügyet közvetítői eljárásra utalta – közölte megkeresésünkre az illetékes hatóság.

A Blikk megkeresett egy, az ügytől független ügyvédet, aki elmondta, milyen összegről is lehet szó, amelyet a színésznőnek meg kell fizetnie a sértett számára, aki nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett a balesetben.

– Ilyen esetekben a sértett anyagi és erkölcsi károkat is szenved. Ezeket mind tételesen kell bizonyítania, ha kártérítést szeretne. Anyagi kár lehet az autóban keletkezett sérülés, az erkölcsi pedig egy esetleges elmaradt utazás, amelyet már előre lefoglaltak, vagy egy üzleti tárgyalás, amely a baleset miatt meghiúsult – kezdte lapunknak dr. Kamarás Péter ügyvéd.

– Tehát a sértett kérheti a vétkes sofőrt, hogy fizesse meg az orvosi kezelése költségeit, valamint a munkából való kiesés értékét is. Ez több millió forintot is jelenthet. Ilyenkor a felek inkább megegyeznek a tárgyalótermen kívül, mert így a sértett hamarabb pénzhez jut, míg a vétkesnek nem kell számolnia a büntetéssel, ugyanis megszűnik ellene az eljárás – tette hozzá a szakember.

fésűs nelli balesete
Így nézett ki a baleset helyszíne..

A Blikk megkereste Fésűs Nellyt is, aki vállalja a következményeket.

– Végtelenül örülök, hogy a baleset sérültje jól van, s hogy nagyobb baj nem történt. Természetesen a mediációs eljáráson részt veszünk, az okozott kárt megtérítjük – mondta a Blikknek a színésznő.

Mi az a mediációs eljárás?

A közvetítői eljárás lényege az, hogy a gyanúsított és a sértett az eljárás felfüggesztésének tartama alatt írásban megegyezhet a bűncselekmény következményeinek jóvátételéről. Ha ez eredményre vezet, az ügyészség a gyanúsítottal szemben megszünteti az eljárást.

HOZZÁSZÓLÁSOK