Nagy Feró megbocsátotta Vikidál spicliségét! Részletek

359

A Kádár-korszakban nem volt egyedi eset, ha megfigyelés alatt tartottak bizonyos személyeket. Ez alól nem volt kivétel Nagy Feró sem, akiről egyik kollégája is jelentett, Vikidál Gyula.

A Beatrice frontembere a Madách Színház Rockfesztivál című programsorozatán beszélt akkori élményeiről. Elmondása szerint csaknem tizenhatan figyelték meg, köztük a Dalos fedőnévű Vikidál Gyula is. A helyzet azért is szokatlan mert együtt vitték sikerre az István, a király című rockoperát.

Feró azt nyilatkozta, hogy nem neheztel kollégájára: “Nem haragszom Gyulára, mindenki a saját életét élte akkor. Igazából nem mondott súlyos dolgokat, engem tizenhatan figyeltek. Egy nővel nem bújhattam úgy ágyba, hogy ne tudjanak róla. Többet tudtak rólam, mint én magamról. Ha akartak tőlem valamit, beszervezték a csajomat” majd hozzátette: “Nem én döntöttem el, hogy csináltam-e valamit, hanem ők.”

Nem haragszik Vikidálra, mindenki a saját életét kellett élje

Feró arról is mesélt, hogy Vikidál hogyan is kerülhetett abba a helyzetbe, hogy ilyesmire kérjék: “Valaki szólt neki egy rosszat, Gyuszi megütötte és beesett a kirakatba. Nyolc napon túl gyógyult, és azzal is meggyanúsították, hogy lopni akart a boltból, hiszen betörte a kirakatot. Onnantól kezdve bármit ráfoghattak. Állítólag azt mondták neki, ebből nem lesz ügy, de akkor kéne cserébe egy-két dolgot mondania”

A zenész azt is elmondta, hogy őt is megpróbálták beszervezni, de pár csellel végül sikerült kivédenie.

HOZZÁSZÓLÁSOK