Stohl András könnyes vallomása: “Máig nem tudom magamnak megbocsátani”

342

A nép­szerű szí­nész kép­te­len meg­bo­csáj­tani ma­gá­nak.

A Miskolci Egyetemen tartott csütörtökön előadást Stohl András, ahol elmondta: leülte a büntetését, nyilvánosan vezekelt, de nem tudott megszabadulni a bűntudattól, miután ittasan balesetet okozott.

A lelkiismeretét az nem hagyja nyugodni, hogy miatta családja is szenvedett, azok az emberek, akiket a legjobban szeret: a két nagylánya.

 

“Ittas állapotban balesetet okoztam. Ekkor sérült, aki a másik autóban ült, sérültem én, és sérültek a gyerekeim. Tulajdonképpen sérült az egész ország, hiszen engem mindenki ismert”– mondta Stohl a népes hallgatóság előtt.

A lányaimnak beszóltak: Nincs valami piád? Apádnak biztos van! Ezt máig nem tudom magamnak megbocsátani.

– mesélte elcsukló hangon, könnyes szemmel, miközben döbbent csend ült az egyetemi előadóteremre.

A Bors azt írja, az előadáson szó esett arról is, ami a lejtő aljáig vezette a színészt. Úgy érzi, hogy amikor egyik pillanatról a másikra tévésztár lett, ezzel akkoriban képtelen volt megbirkózni.

Stohl András baleset

“Országos ismertségre vágytam, és ezt megkaptam. Nincs ember, aki ezt ilyen fiatalon fel tudja dolgozni. Személyiségtorzulást okoz: belülről nem is érzi az ember, hogy változik, hogy nagyképű lesz, hogy többet enged meg magának. Ráadásul az ismert embernek mások is többet engednek meg, és ezt ő természetesnek veszi” – folytatta a színész, majd hozzátette, mindennek komoly következményei lettek:

“Eltört a medencecsontom, tehetetlenül feküdtem a töltés tetején, másfél méterre az autómtól, és átgondoltam az életemet. Majdnem meghaltam a fájdalomtól, amikor a mentősök megfordítottak. Végül felépültem a kórházban, és ez a baleset mégsem lett fordulópont az életemben. Pedig egy nagy pofonnak kellett volna lennie, ami figyelmeztet: állj! De nem így lett. Pedig, ha akkor megállok a lejtőn, szerencsésebben alakul az életem” – ismerte el Stohl, aki ma már küldetésének tartja, hogy másokat megóvjon a hasonló tragédiáktól.

HOZZÁSZÓLÁSOK